Του Γιάννη Βερμισσώ

Την ετοιμότητα της NP Ασφαλιστική να στηρίξει την επιχειρηματική ανάπτυξη όπως και την προσήλωση της στην άμεση εξυπηρέτηση των συνεργατών και των ασφαλισμένων τους αναδεικνύει ο  Διευθυντής Διοικητικών & Οικονομικών  Υπηρεσιών της εταιρείας κ. Νίκος Ζάχος μιλώντας στο insurance-eea.

Τονίζει την υψηλή προσαρμογή της εταιρείας στην ψηφιακή εποχή και την συνέπεια που επιδεικνύει σε όλο το φάσμα των εργασιών και των συναλλαγών της.

Αναφέρει ότι παρέχει στους συνεργάτες κάθε απαραίτητο τεχνολογικό «εργαλείο» και  εκπαίδευση και εκτιμά ότι μέσα από την καθημερινή οργάνωση του γραφείου «οι προοπτικές και το φάσμα εργασιών ενός Ασφαλιστικού Διαμεσολαβητή είναι χωρίς ταβάνι».

Δηλώνει την επάρκεια που έχει για να  ανταποκριθεί σε κάθε απαίτηση, και να στηρίξει κάθε συνεργάτη της και κάθε κατηγορία ασφάλισης και δηλώνει ότι « προκειμένου να βελτιώνουμε συνεχώς την καθημερινότητα και την σύγχρονη οργάνωση του ασφαλιστικού γραφείου, επενδύουμε συστηματικά στην εκπαίδευσή τους και στηρίζουμε την επαγγελματική τους προαγωγή».

ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Μιλώντας για το σύγχρονο επιχειρείν και τις απαιτήσεις του σε ασφάλιση ο κ. Ζάχος καταγράφει ότι « όπως και στις ασφαλίσεις φυσικών προσώπων, έτσι και στην ασφάλιση και την εξυπηρέτηση των επιχειρήσεων θέλουμε και μεριμνούμε να είμαστε πρωτοπόροι. Έχουμε υψηλή τεχνογνωσία και εκπαιδεύουμε τους συνεργάτες μας ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές με στοχευμένα και προηγμένα εκπαιδευτικά σεμινάρια, ώστε να μπορούν να αντιμετωπίζουν με μεγάλη ευχέρεια όλες τις επιχειρηματικές ασφαλίσεις που ανοίγονται μπροστά τους, από την ασφάλιση πυρός επιχειρήσεων και εμπορικών κινδύνων, την γενική αστική ευθύνη, την επαγγελματική τους ευθύνη, την εργοδοτική ευθύνη, τα ομαδικά ατυχημάτων, τις τεχνικές ασφαλίσεις, περιβαλλοντολογικές ασφαλίσεις, τις μεταφορές τους, κλπ. Η ασφάλιση επιχειρήσεων χρειάζεται ασφαλιστή, μάχιμο, ευέλικτο, ενημερωμένο και με γρήγορη ανταπόκριση, κάτι που η NP Ασφαλιστική διαθέτει με υπερ-επάρκεια. Να επισημάνω ότι στην εταιρία έχουμε συστήσει ειδικό τμήμα υποστήριξης των μεγάλων επιχειρήσεων που ασφαλίζουμε, ακριβώς διότι γνωρίζουμε ότι οι επιχειρήσεις απαιτούν ειδική μέριμνα και υψηλές ταχύτητες στην εξυπηρέτησή τους».

ΨΗΦΙΑΚΗ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ

Αναλύει επίσης την υψηλή ψηφιακή προσαρμογή της NP Ασφαλιστική τονίζοντας ότι « η NP είναι απόλυτα ψηφιοποιημένη και εξυπηρετεί κάθε επίπεδο τεχνολογικών απαιτήσεων, τόσο τους πελάτες μας όσο πρωτίστως το δίκτυο συνεργατών μας. Οι συνεργάτες μας μπορούν από το γραφείο τους ή την φορητή τους συσκευή, να πραγματοποιήσουν κάθε ασφαλιστική εργασία που επιθυμούν και ως εκ τούτου να ανταποκριθούν στις εκάστοτε ανάγκες των πελατών τους.  Με ότι αφορά τους ασφαλισμένους μας, τους παρέχονται όλες οι δυνατότητες ενημέρωσης των ασφαλιστικών προϊόντων που διαθέτει η Εταιρία μας, ενημερώνονται με ηλεκτρονικά και σταθερά μέσα για την λήξη των συμβολαίων τους και έχουν όλες τις επιλογές ηλεκτρονικών πληρωμών και παραλαβής των συμβολαίων τους».

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΏΝ ΓΡΑΦΕΙΏΝ

Με μια ξεκάθαρη προσέγγιση εκτιμά για την χωρίς όριο εξέλιξη που μπορεί να έχει ένα ασφαλιστικό γραφείο. Τονίζει την σημασία της οργάνωσης των γραφείων σε επίπεδο καθημερινότητας και την ορθολογική χρήση των τεχνολογικών εργαλείων εξηγώντας ότι : « όπως έχουμε τονίσει πολλές φορές στους Συνεργάτες μας, ο λεγόμενος «ψηφιακός μετασχηματισμός» και το «digitalization» των ασφαλιστικών εργασιών, δεν είναι αυτοσκοπός μας. Και αυτό διότι, χωρίς την κατάλληλη οργάνωση της ημερήσιας εργασιακής συνήθειας που θα πρέπει ο κάθε διαμεσολαβητής να δημιουργήσει για την επιχείρηση του, όλα τα παραπάνω σύνθετα τεχνολογικά εργαλεία που υπάρχουν στην αγορά, περισσότερο αποπροσανατολίζουν και αποσπούν την προσοχή από το κύριο έργο μας. Στόχος μας είναι, μέσα από την πολύ έντονη εκπαιδευτική δραστηριότητα που ασκούμε με τους συνεργάτες μας, να βρεθεί αυτή η χρυσή τομή, που θα αγκαλιάσει την σύγχρονη τεχνολογία με την ανθρώπινη ενσυναίσθηση και συνεργασία. Και τότε, πραγματικά οι προοπτικές και το φάσμα εργασιών ενός Ασφαλιστικού Διαμεσολαβητή είναι χωρίς ταβάνι. Παρόλα αυτά, σήμερα παρέχουμε στους Συνεργάτες μας πληθώρα τεχνολογικών εργαλείων που είναι απολύτως χρήσιμα στην εργασιακή του καθημερινότητα και τους γλιτώνουν χρόνο προκειμένου να γίνουν πολύ περισσότερο παραγωγικοί. Μεριμνούμε ακόμη περισσότερο στην δημιουργία υποδομών για την πληροφόρηση των συνεργατών μας σχετικά με το χαρτοφυλάκιό τους, μπορούν όπου και αν βρίσκονται να έχουν πρόσβαση και να δίνουν άμεσα προσφορά για πάνω από 130 προϊόντα της Εταιρίας σε όλους τους κλάδους ασφάλισης, εκδίδουν συμβόλαια από μόνοι τους για το Αυτοκίνητο και τα Σκάφη, ενώ πολύ σύντομα θα αναλαμβάνουν κινδύνους μόνοι τους για το σύνολο των προϊόντων μας, ενώ φυσικά έχουν όλες τις δυνατότητες ηλεκτρονικών τρόπων πληρωμής και χωρίς κανένα απολύτως κόστος. Εμείς εστιάζουμε στο να δίνουμε ότι πιο χρήσιμο για την εργασία ενός  ασφαλιστικού γραφείο, ότι πιο ουσιαστικό στην καθημερινότητα του κάθε επαγγελματία και χωρίς να αυξάνουμε τα λειτουργικά κόστη που είναι πολύ σημαντικό».

πηγή: insurance eea